top of page

"Een waardevol leven leiden vereist dat je niet vecht tegen hetgeen onvermijdelijk is"

Acceptatie en commitment therapie is een onderdeel van de gedragstherapie. Je leert nieuwe gedragingen aan die je sterker in het leven doen staan en die je meer veerkracht geven wanneer er een obstakel op je pad komt. Gedrag dat leidt tot negativiteit en frustratie wordt vervangen door nieuw gedrag waarbij je lastige situaties of problemen kunt aanpakken en veranderen. 

Je leert afstand te nemen van negatieve gedachten die je leven bepalen, je leert omgaan met moeilijke gevoelens en lichamelijke ongemakken, je leert anders naar jezelf te kijken en stil te staan bij het hier en nu in plaats van altijd maar te hollen.


ACT kan helpen bij zeer uiteenlopende problemen zoals angstklachten, depressieve klachten, stress, pijn, vermoeidheid, burn-out, boosheid, verslaving, relatieproblemen, eetproblemen,...


Mindfulness leert je via meditatietechnieken in het hier en nu te staan en je veerkracht te verhogen. ACT staat nauw in relatie tot mindfulness.

Bij ACT leer je echter meer verschillende technieken dan enkel mindfulnessmeditatie en ligt de nadruk meer op je eigen waarden.

bottom of page