top of page

"Door contact te maken met het onderbewustzijn komt je ware kracht naar boven"

Hypnotherapie of hypnose betekent dat je je heel sterk op iets concentreert en je aandacht daar volledig op richt. Je geraakt in een 'trance' en treedt in contact met je onderbewustzijn. De hypnotherapeut helpt je dieper in trance te gaan en op die manier ben je vatbaarder voor suggesties.

 

Tijdens de therapiesessies kan er indien gewenst gebruik gemaakt worden van hypnotherapie als onderdeel van een bredere therapie. Dan sta je open voor een brede aanpak van je psychologisch probleem en werken we met de verschillende technieken die je terugvindt onder 'psychotherapieën'. Eerder gebruikte ik hypnose binnen psychotherapie al met succes bij fobieën, angstaanvallen, depressie, burn-out, traumaverwerking, gewoontes doorbreken,...

 

Een hypnosesessie van 50 tot 60 minuten kost 135€.

 

Gratis hypnose uitproberen? Dat kan, via de video 'bubbel hypnose' die hierboven staat. Breng jezelf tot rust op een mooie plek en leer je te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Zowel negatieve mensen die jou naar beneden halen of je energie afpakken als een drukke ruimte of moeilijke situatie.

 

Wat kan je doen met hypnose?

De mogelijkheden om aan de slag te gaan met hypnose zijn zeer breed. Zowel psychische problemen als angsten, trauma, zelfvertrouwen vergroten, hechtingsproblematieken,... als algemenere problemen zoals overgewicht aanpakken, stoppen met roken, chronische pijnen,... kunnen aangepakt worden met behulp van hypnosetechnieken. Je krijgt ook telkens oefeningen en audio's mee om ervoor te zorgen dat je thuis zelf verder aan de slag kan.

 

Hieronder zie je een opsomming van de meest gevraagde hypnosetoepassingen (klik door voor meer informatie):

 

Hypnotherapie voor andere problemen die je wenst aan te pakken zijn zeker mogelijk. Zo kan je sessies nemen voor onder andere tinnitus, prikkelbare darmsyndroom, assertiviteit verhogen, motivatie verhogen, concentratie verhogen,...

 

De prijs voor hypnose bedraagt 135€ per sessie. Dit is inclusief audiobestanden en oefeningen om thuis verder aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat je thuis zelf verder oefent zodat het effect van de therapie zo goed mogelijk wordt vastgelegd in je onderbewustzijn.

 

Waarom is hypnotherapie duurder dan gewone therapie?

  • Hypnotherapie werkt in op een dieper niveau waardoor er minder sessies nodig zijn om verandering mogelijk te maken. Uiteindelijk komt deze kortdurende therapie dus goedkoper uit dan langdurige psychotherapie.
  • Hypnotherapie is minder vaak nodig omdat je thuis zelf verder aan de slag kan. Je komt 1 of 2 keer per maand op therapie in plaats van wekelijks.
  • Je krijgt telkens audio's mee om je thuis zelf verder te kunnen helpen. Indien nodig worden er tijdens de sessie audio's op maat opgenomen, die voor jou persoonlijk worden ingevuld. De bedoeling is dat je leert hoe je jezelf op lange termijn kan helpen.
  • Psychische problemen mogen enkel aangepakt worden door een erkend psycholoog/psychiater. Daarnaast heb ik mij nog jaren gespecialiseerd in hypnotherapie. Deze combinatie van psycholoog en hypnotherapeut is uitzonderlijk en er is dus ook veel vraag naar.

 

Extra informatie over hypnose

Er bestaan heel wat misverstanden rond hypnose. Hieronder krijg je een verduidelijking bij de meest gestelde vragen.

  • Het is heel belangrijk om te weten dat elke hypnose een zelfhypnose is. De therapeut begeleidt je wel in het proces, maar jij bent degene die beslist in hypnose te gaan. Als je niet in hypnose wilt gaan zal dat ook niet lukken.
  • Een hypnose-ervaring is voor iedereen anders, maar eigenlijk is dit een aangename ervaring.
  • De therapeut kan je nooit iets tegen je wil laten doen onder hypnose, je doet alleen wat je zelf wilt.
  • Je kan op ieder moment terugkeren uit de hypnose en kan er dus niet in blijven steken.
  • Niet iedereen kan in hypnose gaan. Mensen met een verstandelijke beperking, met concentratiestoornissen en kinderen onder 5 jaar kunnen niet of zeer moeilijk in hypnose gebracht worden.
  • Je verliest de controle niet tijdens de hypnose. Integendeel, door je onderbewustzijn aan te spreken krijg je juist meer controle over jezelf.
  • Hypnose is niet gevaarlijk, op voorwaarde dat je je laat hypnotiseren door een opgeleide hypnotherapeut.
  • Tijdens de hypnose weet je nog steeds wat er rondom jou gebeurt en achteraf weet je nog wat er gebeurd is.
  • Hypnotiseerbaarheid kan je trainen door te oefenen. Sommige mensen zijn van in het begin al makkelijker in hypnose te brengen, bij anderen is er meer oefening nodig.

 

OPGELET

Op veel sites van zogezegde 'hypnotherapeuten' vind je mensen terug die geen wetenschappelijke opleiding hebben gevolgd, die geen opleiding hebben als arts of psycholoog, die hypnose aanprijzen als wondermiddel en belachelijk hoge bedragen vragen voor een sessie.

Mijn opleiding bij VHYP (Vlaamse Vereniging voor Hypnotherapie) is wetenschappelijk onderbouwd, toelating tot de opleiding is strikt beperkt tot mensen met een achtergrond als arts of een hogere opleiding in de menswetenschappen en zij leren als enige aan om klinische hypnose te gebruiken in de praktijk.

Een artikel over het verschil tussen klinische hypnose en lekenhypnose vind je via volgende link:

http://www.vhyp.be/hypnose/verschil-klinische-en-lekenhypnose

bottom of page