top of page

Rouwverwerking (3 tot 4 sessies)

Rouw interpreteren we als het verlies van een dierbare, maar het kan even goed gaan over een stukje van jezelf verliezen, een scheiding, afscheid moeten nemen van jouw manier van leven,...

Iedereen rouwt op een andere manier, er is geen juist of fout. Je neemt zoveel tijd als je zelf nodig hebt.

Toch zijn er een aantal risicofactoren voor problematische rouw: je blijft teveel vast zitten in het verlies en kan niet vooruit kijken, of je negeert het verlies omdat het teveel pijn doet, je hebt niet op een mooie manier afscheid kunnen nemen,...

In 3 tot 4 sessies gaan we kijken naar je rouw en verlies en ervoor zorgen dat je een manier vindt om op een gezonde manier te kunnen rouwen.

In een eerste sessie kijken we naar verlies en rouwervaring en de strategieën die je al eerder uitprobeerde om ermee om te leren gaan. Je maakt kennis met hypnose als middel om te ontspannen. Hiermee kan je dan meteen thuis aan de slag.

In verdere sessies gaan we inzoomen op het stukje waar je op vastloopt. Zo kunnen we bijvoorbeeld werken rond acceptatie van de heftige emoties die het verlies oproept, kan je zelf terug de controle nemen bij stress of paniek, kan je in een hypnotherapie oefening afscheid nemen zoals je had willen doen, je verbinding met een overledene of met jezelf herstellen, betekenis geven aan iets wat je leven veranderd heeft,...

Afhankelijk van je eigen behoefte doen we dit in 3 tot 4 sessies.


Reacties van mensen die via hypnose aan rouw hebben gewerkt (anoniem wegens beroepsgeheim)

"Ik had wel op een goede manier afscheid kunnen nemen van mijn vader, maar de pijn bleef te duidelijk aanwezig in mijn systeem. Door in een oefening in gedachten met hem het gesprek aan te gaan heb ik geleerd dat ik beter voor mezelf moet zorgen. Dat zei papa tegen mij, zorg nu maar voor jezelf, kind."


"Angst en paniek om mensen te verliezen, daar zat ik constant mee, nadat ik veel geliefden op korte termijn ben verloren. ik heb in de sessies geleerd om terug voor mezelf te zorgen, te leven volgens mijn eigen waarden en te doen wat goed voelt. Op die manier heb ik opnieuw rust gevonden en zin om nieuwe dingen in het leven te ondernemen."


"Ik had het gevoel alsof ik de controle kwijt was in mijn leven, ik raakte vanalles kwijt: mijn relatie, mijn man, ruzie met de kinderen,... Ik twijfelde aan mezelf en wist niet hoe het nu verder moest. Ik heb mezelf terug moeten leren ontdekken; wie ben ik zonder man, wie ben ik als alleenstaande moeder, hoe wil ik mijn werkleven gaan invullen,... Het was een pittige tocht, met veel vallen en opstaan, maar ik heb het toch maar mooi gedaan en heb terug de zin in het leven gevonden."

bottom of page