top of page

Angsten en fobieën (3 tot 4 sessies)

In 3 tot 4 sessies pakken we je angst of fobie aan. Een fobie kan gaan om hoogtevrees, spinnenangst, angst om te spreken in groep,...

Een angst kan ook algemener zijn zoals sociale angst, faalangst,...


In een eerste sessie bekijken we je angsten, hoe deze zich uiten, de redenen waarom je angsten vertoont en de manieren waarop je hier in het verleden mee bent omgegaan. Je gaat al een eerste keer in hypnose om te leren jezelf tot rust te brengen en dan kan je thuis al onmiddellijk aan de slag.

In een tweede sessie bekijken we onder hypnose de situaties waarin je angsten tot uiting komen. Je leert jezelf dan herprogrammeren waardoor je in eenzelfde situatie heel anders zal reageren. Verder maak je een connectie met je angst zodat het gevoel op zich minder bedreigend wordt.

In een derde sessie werken we verder aan het herprogrammeren van je specifieke angstsituaties. Daarnaast zal je onderbewustzijn je eigen zelf gaan herprogrammeren als een rustig persoon die zijn angsten niet langer als bedreigend ervaart. We versterken ook het vertrouwen en geloof in jezelf dat je voor altijd je angst kan beheersen.

Voor zware angsten kan er onmiddellijk een vierde sessie nodig zijn. Wanneer de angsten al voldoende gezakt zijn kan er later een vervolgsessie plaats vinden om bij te sturen waar nodig.


Ervaringen van mensen die hun angsten en fobieën onder controle kregen via hypnose (anoniem wegens beroepsgeheim)

"Ik had al zolang als ik mij herinner angst voor de skilift. Dat was natuurlijk een probleem omdat ik wou gaan skiën. Daarom probeerde ik het via hypnose onder controle te krijgen. Gedurende de sessies bleek dat het eerder een angst voor hoogtes was en niet alleen voor die skilift. Ik zag mijn angst onder ogen en keerde in mijn hoofd terug naar de eerste keer dat ik die hoogtevrees had ervaren. Door dat moment terug te zien begreep ik eindelijk vanwaar die angst kwam en kon ik het een plaats geven. Enkele weken ben ik met succes kunnen gaan skiën. Ik zou het aan iedereen aanraden!"


"Angst was mijn tweede natuur geworden. Al heel mijn leven lag de angst altijd op de loer, hoe mooi de momenten soms ook waren. Ik was dat zo beu en besloot na heel veel jaren om er eindelijk iets aan te doen. Ik ben zo gelukkig dat ik dat gedaan heb, want wat een verschil met mijn leven nu. Ik kan eindelijk ten volle genieten van mijn kleinkinderen, zonder die constante schrik. Ik ben eindelijk echt gelukkig!!"


"Sociale angst noemen ze het, de schrik om ergens naartoe te moeten waar je met andere mensen geconfronteerd wordt of moet praten. Ik keek weken op tegen een familiefeest. Ik heb nu geleerd om op een andere manier om te gaan met die angst en kreeg ook heel wat ontspanningstechnieken aangeleerd. Via zelfhypnose leer ik mezelf te beschermen in een drukke omgeving en kan ik nu wel met vertrouwen naar een feest of een evenement gaan. Op die manier heb ik zelfs recent een nieuwe partner leren kennen.

bottom of page