top of page

Hoogsensitieve persoonlijkheid (HSP) (3 tot 4 sessies)

Een hoogsensitieve persoonlijkheid is een deel van wie je bent en komt voor bij ongeveer 20% van de mensen.

Je bent gevoelig voor emoties (ze komen veel dieper binnen en je kan er niet altijd mee omgaan), gevoelig voor prikkels (visueel, auditief,...), je energievat is snel leeg, je hebt een groot gevoel voor rechtvaardigheid,...

Op zich is het een prachtige persoonlijkheidstrek, maar als je er niet op de juiste manier mee omgaat kan je lijden onder het feit dat je heel snel moe bent, je energie door anderen wordt leeggezogen, je constant met schuldgevoel rondloopt omdat je nooit voor iedereen goed kan doen, je je leeg en overgevoelig voelt,...

De bedoeling is dat je inzicht krijgt in de concrete zaken die jou tegenhouden om jezelf te zijn en dat we ervoor zorgen dat je een manier vindt om het je leven niet langer te laten bepalen. Dat je het kunt gebruiken als talent in plaats van het een blokkade te laten zijn.

In een eerste sessie kijken we naar hoe jij je hoogsensitiviteit ervaart en welke strategieën je al eerder uitprobeerde om ermee om te leren gaan. Je maakt kennis met hypnose als middel om te ontspannen. Hiermee kan je dan meteen thuis aan de slag. Je krijgt ook een HSP-werkbundel mee naar huis met een toelichting van wat HSP is en oefeningen die je inzicht kunnen geven in je gedrag en gevoel uit het verleden en het heden.

In verdere sessies gaan we inzoomen op wat voor jou moeilijk is en leer je concrete oefeningen om jezelf de rust en energie te geven die je nodig hebt, hoe je om kan gaan met moeilijke emoties, hoe je je kan beschermen tegen mensen die jouw energie stelen, hoe je jezelf kan aanvaarden hoe je bent, hoe je het hoogsensitieve als talent kan inzetten,...

Verder werken we aan ankers installeren die je op moeilijke momenten in het dagelijks leven een houvast kunnen bieden en je rustig kunnen maken. We verhogen ook het vertrouwen in je eigen kunnen om om te gaan met moeilijke situaties en emoties.

Afhankelijk van je eigen behoefte doen we dit in 3 tot 4 sessies.


Reacties van mensen die via hypnose aan HSP hebben gewerkt (anoniem wegens beroepsgeheim)

"Ik heb mij mijn hele leven al anders gevoeld, ik dacht dat ik raar was, niet normaal. Doordat je aangaf dat je dacht dat ik hoogsensitief ben ging er voor mij een hele nieuwe wereld open. Ik las de bundel en maakte de oefeningen en ineens werd er zoveel duidelijk, ook van dingen waar ik al sinds mijn kindertijd mee worstel. Alleen al dat inzicht brengt mij zoveel verder."


"Dat ik hoogsensitief ben, had ik al vermoed. Door concreet te werken aan schuldgevoel, bescherming tegen negatieve energieën en aanvaarding van emoties heb ik geleerd voor mezelf te kiezen en te doen wat ik wil. Eindelijk na al die jaren kan ik mezelf zijn.


"Doordat ik een HSP persoon ben trok ik mij alles zo fel aan wat anderen zeggen en voelde ik mij zo kapot na een werkdag. Alsof ik iedereen zijn emoties moest dragen en daartussen ook nog eens werken in lawaai en drukte. We hebben samen gezocht naar een manier om anders te kunnen werken, ik heb aan mijn baas kunnen vragen wat ik nodig heb om productief te zijn en ik voel mij daar nu zoveel beter bij. Ook in mijn privé heb ik geleerd dat ik eerst voor mijzelf moet zorgen en dan pas voor alle anderen, anders ben ik gewoon constant kapot. Bedankt voor de inzichten, het geeft zoveel meer kwaliteit aan mijn leven."

bottom of page