top of page

Chronische pijnen (3 tot 4 sessies)

In 3 tot 4 sessies pakken we je chronische pijnen aan via hypnose, mindfulness en autogene training.

In een eerste sessie kijken we naar de oorsprong en aard van de pijnen en bekijken we welke manieren je in het verleden al hebt uitgeprobeerd om van de pijn af te geraken. Je gaat meteen al een eerste keer in hypnose om te leren ontspannen. Hiermee kan je dan thuis onmiddellijk aan de slag.

In een tweede en derde sessie werken we op verschillende manieren aan de chronische pijn. Via hypnose gaan we de pijn van binnenuit bekijken en vanuit het lichaam zelf de pijn leren beheersen en relatief kleiner maken. De pijn zal ook minder bedreigend worden gemaakt waardoor die je dagelijkse functioneren minder zal beheersen. Met mindfulness leer je ontspanningstechnieken om toe te passen wanneer je het gevoel hebt dat de pijn je overmant. Met behulp van autogene training leer je ten slotte om je lichaam en geest volledig tot rust te brengen zodat de pijn vanzelf afneemt.

Afhankelijk van je eigen noden kan de 4e sessie meteen plaats vinden of enkele maanden later.


Ervaringen van mensen die via hypnose de pijn draaglijker maakten (anoniem wegens beroepsgeheim)

"Al jaren bepaalde die pijn mijn leven. Ik deed een zittende job en voelde de hele dag door die pijn in mijn rug, bij bewegen was het nog erger. De dokters zeiden dat ze voor mij niks meer konden doen en ik een manier moest vinden om ermee te leren leven. Via zelfhypnose en relaxatietechnieken die ik nu dagelijks oefen is de pijn voor mij veel minder aanwezig geworden. Hij verdwijnt nooit helemaal, maar ik kan tenminste terug functioneren en het leven is niet meer zo'n opgave. Ik wou dat ik het jaren geleden al had ontdekt."


"Door de fybromyalgie was mijn leven lange tijd een hel. Ik kon niets meer, voelde mij niet meer nuttig en begon mij af te vragen wat ik hier eigenlijk nog deed in dit leven. Door de hypnosehulp die ik kreeg heb ik geleerd om te kijken naar wat ik wel nog kan. Ik oefen heel vaak met de verschillende technieken die ik aangeleerd heb en op die manier kan ik het leven weer aan. De relaxatie maakt mijn lichaam warm en zwaar waardoor de pijn minder tot uiting komt. Maar ook via de 'pijnknop' die ik heb leren installeren in mijn hoofd kan ik de pijn minder hard zetten en voel ik hem dus minder."


"Mijn favoriete oefening is het poppetje dat op mijn pijnplek gaat kijken en daar aan het werk gaat om de pijn naar mijn gevoel minder zwaar te maken. Ik weet dat de pijn niet weg is, maar ik voel hem gewoon veel minder, echt zalig!"


bottom of page