top of page

Omgaan met stress, ontspannen, tot rust komen (3 tot 4 sessies)

Wanneer de dagelijkse stress je teveel wordt kan je in een negatieve spiraal terecht komen die leidt tot een burn-out of depressie. Daarom is het van cruciaal belang om af en toe even stil te staan en tot rust te komen.

Zelfhypnose is een ideaal hulpmiddel om dit te bereiken. Je leert verschillende technieken aan om jezelf in hypnose te brengen, te leren ontspannen, op een positievere manier in het leven te staan, jezelf als prioriteit te zien en je grenzen aan te voelen. Ook leer je jezelf beter te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Je krijgt audio's mee om thuis regelmatig die rust op te zoeken en jezelf beter te leren aanvoelen. Op die manier glijdt dagelijkse stress makkelijker van je af en sta je mentaal en fysiek veel sterker in het leven.

Afhankelijk van je eigen noden doen we dit in 3 tot 4 sessies, desgewenst met opvolging op langere termijn.


Ervaringen van mensen die leerden ontspannen en omgaan met stress via hypnose (anoniem wegens beroepsgeheim)

"Ik was vroeger echt een kip zonder kop, altijd maar chaos en nog 100 dingen te doen. Ondertussen heb ik geleerd dat ik mijzelf die druk altijd heb opgelegd en eigenlijk op het randje van een burn-out stond. Dat ik mijzelf dat eigenlijk aandeed. Omdat ik het gevoel had dat ik alles voor een ander moest doen. En uiteindelijk deed ik dus nooit iets voor mijzelf. Dat is nu wel anders. Mijn dagelijkse moment waarop ik ontspanningsoefeningen doe is mij heilig geworden. Dat brengt zoveel rust in mijn leven en ik kan mij bijna niet meer voorstellen hoe ik dat vroeger deed zonder."


"De druk van mijn werk, mijn gezin, het huishouden,... was groot. Ik moest altijd wel iets voor iemand anders doen. Via de hypnose heb ik mijn prioriteiten leren herprogrammeren. Als ik nu eerst voor mezelf zorg en mij als prioriteit zie, dan kan ik de rest ook veel beter dragen. Negatieve gedachten en stressmomenten heb ik leren ombuigen naar positiviteit en kiezen voor mezelf."


"Ik was opgebrand, volledig op. Via relaxatietechnieken, zelfhypnose en visualisaties heb ik geleerd dat we maar één lichaam en één leven hebben. Het is belangrijk om daar zo goed mogelijk zorg voor te dragen. Gelukkig zijn is uiteindelijk het enige wat telt."


"Door de oefeningen te doen besefte ik pas hoe moe ik al jaren was geweest. Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en mijn geest, in plaats van mezelf altijd voorbij te lopen.

bottom of page