top of page

Ondersteuning bij verslavingen (alcohol, drugs, nagelbijten,...) 

Bij problematische verslavingen die een impact hebben op je dagelijkse leven, zoals alcohol- of drugsverslaving kan hypnose ondersteuning bieden om weer op een positieve en gezonde manier in het leven te staan.

In de sessies gaan we kijken naar je verslaving, de oorsprong ervan en de redenen waarom het nog steeds in stand gehouden wordt. Verder leer je jezelf te ontspannen op moeilijke momenten, gaan we alternatieve positieve gewoontes installeren in de plaats van je verslavende gewoontes en leer je jezelf terug te waarderen. Je geloof in je eigen kunnen en het vertrouwen dat je je doelen kan bereiken worden versterkt. Met behulp van ankers geven we je een houvast in het dagelijks leven waar je op kan steunen als je het moeilijk krijgt. 

Door de combinatie van deze oefeningen en de audio's waar je thuis mee aan de slag kan wordt het voor jou makkelijker om de destructieve gewoontes uit je dagelijkse leven te bannen.

Bij een zware verslaving aan drugs of alcohol is er een heel duidelijke motivatie van jou als persoon nodig om ermee te stoppen. Hypnose alleen zal niet genoeg zijn om destructieve gewoontes te doorbreken, je moet het zelf doen! Hypnose kan dan ter ondersteuning gebruikt worden.

Het aantal sessies is sterk afhankelijk van de onderliggende problematiek. 


Getuigenissen van mensen die hypnose gebruikten als hulpmiddel bij een verslaving (anoniem wegens beroepsgeheim)

"Elke avond toen ik thuiskwam van het werk, nam ik onmiddellijk een glas wijn. Dat werden al makkelijk 3-4-5 glazen. Daardoor lag ik tegen 20u half in slaap in de zetel en had ik eigenlijk niks meer van mijn avond. Ik deed eigenlijk niks meer waar ik plezier in had. Via de hypnose leerde ik te stoppen na 1 glas wijn en zit ik nu 's avonds buiten in mijn tuin te werken, kweek ik groentjes of breng ik tijd door met mijn man en zoons. Wat een wereld van verschil."


"Ik was zwaar drugsverslaafd. Ik ben enkele maanden in opname geweest om af te kicken. Daarna wilde ik er alles aan doen om clean te blijven. Via hypnose leerde ik mijn zelfbeeld positiever te maken en groeide mijn zelfvertrouwen dat ik eraf kon blijven. Dat heeft er tot op vandaag mee voor gezorgd dat ik tot op vandaag van de drugs afblijf en mijn leven weer op orde krijg."


"Al mijn hele leven was ik een nagelbijter. Ik herinner mij dat ik er als kind constant opmerkingen over kreeg, maar ik stopte nooit. Ik wilde het graag eens proberen met hypnose. Ik maakte visualisaties van moeilijke momenten waarop ik begon te nagelbijten. Ik veranderde die negatieve gewoonte in iets positief, een tas thee drinken. Als ik het nu moeilijk heb, drink ik een tas thee. En mijn nagels blijven mooi. Ik investeer in manicure en nagellak, een extra verwenmomentje voor mezelf."

bottom of page